Inga mer error i SVN

Vi har äntligen lyckats använda oss av subversion. Efter många tester mot sparky så gav vi upp och installerade en egen server. Då fungerade det mer eller mindre direkt. Så nu är det lätt att vara efterklok och inse att vi borde ha gjort det redan från början. Nu återstår bara det andra problemet. Vart ska vi ställa servern och på vilken dator ska vi ha den. Just nu är servern på Johannas dator men den sitter i sin tur på ett mobilt bredband när vi är på Microdata. Detta mobila bredband har inte en "riktig" IP-adress. Men enligt supporten på telenor så kan de fixa problemet för en extrakostnad per månad... dåligt. Istället får vi fiska fram en dator som kan stå hemma hos någon av oss och snurra med både web server och SVN. Detta kan ju tyckas lite onödigt nu när projektet snart ska lämnas in, men förhoppningsvis så ska projektet fortskrida även efter inlämning. I vilket fall som helst så ska vi sätta ihop projektdelarna till ett enda projekt så fort vi hunnit slipa upp koden på vissa delar av projektet. Så nästa vecka ska vi nog kunna testa hur det känns att versionshantera på riktigt.

Vi har börjat skriva på vår numera väldigt okonstlade webservice. Jsonparsing på denna är sedan tidigare skrivet men det ska implementeras i själva servicen. I nuläget kommer vi inte bry oss om säker anslutning, det kommer att ske i ett senare skede. Vi kan vilket fall som helst i nuläget inte koppla vår kod till Microdatas web-API eftersom det inte är färdigskrivet. Vi har dock diskuterat XML-strukturen som ska komma från den och kan börja förbereda för vår XML-parsning på vår web-service.

Som projektet ser ut nu så kommer vi mer eller mindre hinna med att få merparten av de olika delarna som ska samarbeta att fungera inför inlämning. Sen så kommer all implementering av stöd för alla tänkbara omständigheter få göras efter hand. Förhoppningsvis så kommer vi kanske hinna med att skapa grunderna i valideringen. Men de runt 17 datatyperna som ska kunna hanteras kommer inte kunna hanteras, förutom de mest grundläggande så som string och int. Men vi får se hur det utvecklar sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0