Lite nyheter här kanske vore på sin plats

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera här eftersom vi inte gjort så mycket annat än att läsa de senaste veckrona. Nu blir det dock ändring på det eftersom vi har en massa saker att både göra och utveckla.

Igår hade vi ett möte med Christian på Microdata och de funderingar vi haft i utvecklingsteamet gick igenom. Istället för att bygga upp delar av funktionaliteten i html via php så bygger vi istället en web service med ett ramverk som skickar instruktioner till android. Dessa instruktioner kommer applikationen använda sig av för att bygga upp gränssnittet i enheten. Vår förhoppning är att det sedan i efterhand ska gå att uppdatera STEP utan att behöva uppdatera mjukvaran på androidsidan. Där uppdateringar ska ske är på den web service vi bygger. Detta underlättat framtida underhåll, speciellt med tanke på att det inte är helt omöjligt att det kommer byggas en Iphone app till STEP så småningom. Den appen ska givetvis också arbeta genom webservicen.

Vi visade enklare skisser för christian igår som enkelt förklarade hur vi tänkt oss gränssnittet. Han respons är dock, gör som ni tycker blir bra, ni är mer insatta än mig. Så jag tror vi får komma in från en annan vinkel och helt enkelt bygga (enligt planerna) en gui prototyp i android som är navigerbar för att kunna illustrera hur vi tänker. Efter det så får helt enkelt göra användartester för och se vad som behöver ändras. Jag ställer mig samtidigt tveksam till pappersprototyper. De lämnar VÄLDIGT mycket till testpersonens fantasi. Speciellt när det gäller smartphones eftersom de ofta har animeringar inbyggda i gränssnittet.

Vi lyckades dessutom utröna hur man skapar och använder sig av xmlbaserade animationer igår. Det kommer vi ha nytta av för att tyderligare göra navigeringen i appen.

Idag kommer vi dock inte har vidare mycket tid till något alls eftersom vi ska till universitet om cirka 1 minut. Efter den träffen är vi fast där till det är en föreläsning senare på eftermiddagen. Problemet är att Johannas dator havererat, så när vi är på resande fot har vi för tillfället bara till gång till en dator. Detta problem är omhändertaget och det kommer vara en ny laptop på plats inom förhoppningsvis en vecka.

Om det nu är så att någon verkligen läser detta så kommer vi vara lite mer flitiga med att uppdatera här. Och för att kontrollera detta så ställer jag en väldigt enkel gåta. (hoppas denna blogg tollererar att man komenterar inlägg, det har jag inte kollat. Om det inte gör det så får ni väll svara för er själva).

Två fädrar och två söner gick in i en djur affär för att köpa hundar. I affären hade de bara tre hundar, men alla gick ändå därifrån med en varsin hund. Varfördå?

Kommentarer
Postat av: Kalle

Fäder och söner är överlappande mängder.

2011-03-10 @ 12:11:01
URL: http://games.fivebyfive.be/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0