Vi glömde visst förra veckans inlägg

Projektet har fortsatt gå bra. Vi har hunnit med de uppgifter vi satt upp i sprinterna samt dessutom ofta ett flertal av de extrauppgifter som vi lagt till. Vi har i nuläget hunnit med att upprätta kommunikation och omvandlingar mellan de olika delarna. Det vi fortfarande inte kan göra är att arbeta direkt mot STEP eftersom det fortfarand inte går att anropa STEP's web-API't. Detta gör dock inget eftersom vi i nuläget använder oss av dumydata. Poängen är att vi omvandlar en STEP-XML till gränssnitt i Android. Förutom det så kan vår mjukvara hämta ärendetyp-XML och omvandla till ärendetyper som visas i telefonen. Vi har dessutom en lösning på hur vi ska kunna läsa ut data från det genererade GUI't på ett enkelt sätt. Det är i skrivandets stund inte implementerat men vi kanske hinner peta in det innan slutinlämning. När det är gjort så borde inte vara speciellt svårt att skicka tillbaka ifyllt ärende till vår web service. Där är det dock stop i nuläget eftersom vi ännu inte vet hur MicroData vill att XML-dokumentet ska se ut som deras API ska ta emot.

Vårt val av att använda Json för dataöverföring har visat sig vara bra. Prestandan i mjukvaran är vad vi hitills kan konstatera väldigt bra. Att hämta datan från vår web service till att gränssnittet har ritats ut tar inte mer än en knapp sekund vilket kan jämföras med en webb-plats som ofta tar relativt lång tid att rendera i en telefon. Vi räknar med att det kommer ta lite längre tid när det gäller mer normala ärenden med kanske 50-60 index. Dumydatan vi utgår ifrån har inte mer än 9 index totalt.

Den senaste veckan har vi jobbat parallellt med utveckling och dokumentation. Vi är i slutfasen av dokumentering och ska försöka hinna med att slipa lite på det grafiska gränssnittet så det ser lite snyggare ut innan vi lämnar in.

Veckans sprintmöte

Vi är nu klara med veckans sprintmöte och kan konstatera att denna sprint också gick bra. Vi hann göra det mesta vi tänkt oss och dessutom en hel del extrauppgifter. Kommande sprint kommer vi fokusera runt sammansättning av hela projektet, fortsätta med upprättandet av kommunikation och omvandling av data. Vi har nu en SVN-server som snurrar på mitt sovrumsgolv, vilket känns mycket bra. Nu tar vi helg och käkar mat.

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Inga mer error i SVN

Vi har äntligen lyckats använda oss av subversion. Efter många tester mot sparky så gav vi upp och installerade en egen server. Då fungerade det mer eller mindre direkt. Så nu är det lätt att vara efterklok och inse att vi borde ha gjort det redan från början. Nu återstår bara det andra problemet. Vart ska vi ställa servern och på vilken dator ska vi ha den. Just nu är servern på Johannas dator men den sitter i sin tur på ett mobilt bredband när vi är på Microdata. Detta mobila bredband har inte en "riktig" IP-adress. Men enligt supporten på telenor så kan de fixa problemet för en extrakostnad per månad... dåligt. Istället får vi fiska fram en dator som kan stå hemma hos någon av oss och snurra med både web server och SVN. Detta kan ju tyckas lite onödigt nu när projektet snart ska lämnas in, men förhoppningsvis så ska projektet fortskrida även efter inlämning. I vilket fall som helst så ska vi sätta ihop projektdelarna till ett enda projekt så fort vi hunnit slipa upp koden på vissa delar av projektet. Så nästa vecka ska vi nog kunna testa hur det känns att versionshantera på riktigt.

Vi har börjat skriva på vår numera väldigt okonstlade webservice. Jsonparsing på denna är sedan tidigare skrivet men det ska implementeras i själva servicen. I nuläget kommer vi inte bry oss om säker anslutning, det kommer att ske i ett senare skede. Vi kan vilket fall som helst i nuläget inte koppla vår kod till Microdatas web-API eftersom det inte är färdigskrivet. Vi har dock diskuterat XML-strukturen som ska komma från den och kan börja förbereda för vår XML-parsning på vår web-service.

Som projektet ser ut nu så kommer vi mer eller mindre hinna med att få merparten av de olika delarna som ska samarbeta att fungera inför inlämning. Sen så kommer all implementering av stöd för alla tänkbara omständigheter få göras efter hand. Förhoppningsvis så kommer vi kanske hinna med att skapa grunderna i valideringen. Men de runt 17 datatyperna som ska kunna hanteras kommer inte kunna hanteras, förutom de mest grundläggande så som string och int. Men vi får se hur det utvecklar sig.

RSS 2.0