Vi glömde visst förra veckans inlägg

Projektet har fortsatt gå bra. Vi har hunnit med de uppgifter vi satt upp i sprinterna samt dessutom ofta ett flertal av de extrauppgifter som vi lagt till. Vi har i nuläget hunnit med att upprätta kommunikation och omvandlingar mellan de olika delarna. Det vi fortfarande inte kan göra är att arbeta direkt mot STEP eftersom det fortfarand inte går att anropa STEP's web-API't. Detta gör dock inget eftersom vi i nuläget använder oss av dumydata. Poängen är att vi omvandlar en STEP-XML till gränssnitt i Android. Förutom det så kan vår mjukvara hämta ärendetyp-XML och omvandla till ärendetyper som visas i telefonen. Vi har dessutom en lösning på hur vi ska kunna läsa ut data från det genererade GUI't på ett enkelt sätt. Det är i skrivandets stund inte implementerat men vi kanske hinner peta in det innan slutinlämning. När det är gjort så borde inte vara speciellt svårt att skicka tillbaka ifyllt ärende till vår web service. Där är det dock stop i nuläget eftersom vi ännu inte vet hur MicroData vill att XML-dokumentet ska se ut som deras API ska ta emot.

Vårt val av att använda Json för dataöverföring har visat sig vara bra. Prestandan i mjukvaran är vad vi hitills kan konstatera väldigt bra. Att hämta datan från vår web service till att gränssnittet har ritats ut tar inte mer än en knapp sekund vilket kan jämföras med en webb-plats som ofta tar relativt lång tid att rendera i en telefon. Vi räknar med att det kommer ta lite längre tid när det gäller mer normala ärenden med kanske 50-60 index. Dumydatan vi utgår ifrån har inte mer än 9 index totalt.

Den senaste veckan har vi jobbat parallellt med utveckling och dokumentation. Vi är i slutfasen av dokumentering och ska försöka hinna med att slipa lite på det grafiska gränssnittet så det ser lite snyggare ut innan vi lämnar in.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0