Första veckan som faktiskt fungerat bra

Idag har vi gått igenom hur vårt nya arbetssätt fungerar. Den fungerar över förväntan. Det har varit mindre stress, vi har fått våra uppgifter gjorda och projektet känns äntligen som det går framåt med inte allt för långsam fart. Visserligen har vi vid detta lag äntligen en överblick på både teknik och projektet i sig. Vilket fall som helst så känns det bra. Vi har dessutom fått bättre och bättre kontakt med Microdatapersonalen vilket också hjälper till. Denna vecka har vi fokuserat på att omvandla data i flera led. Vi har dock fortfarande ett led kvar och det är XML till och från microdatas web API. Här finns dock ett litet problem, deras API är i nuläget inte färdigskrivet vilket gör att vi i praktiken inte kommer kunna hämta och skicka vad vi vill innan inlämning av projektet. Detta är egentligen inget problem, vi kommer istället skicka "dummydata". Vilket passar bra för inlämning dessutom, tror inte det skulle vara speciellt bra att låta utomstående komma åt STEP. Inte för att det egentligen spelar någon roll eftersom det konto man i såna fall skulle komma åt är min och Johannas lilla sandlåda i STEP.

Vi har dessutom satt upp en ny sprint för nästa vecka och den kommer bestå i att samla ihop projektdelarna, se till att all dataomvandling fungerar, få igång Johannas PHP web service mot Android, få igång någon form av versionshantering (oavsett om det blir manuellt, på sparky eller någon annan stans). Sen kommer vi sitta i en del möten med Patrik på Microdata och komma överens om hur XML-datan ska se ut som kommer att skickas. Efter nästa vecka bör vi ha fullständig överblick på de typer av information vi kommer behöva kunna hantera i vårt projekt. I alla fall vad som behövs de närmaste veckorna. Så länge Microdata anställer oss i sommar så kommer projektet fortskrida ett tag till, vilket betyder mer typer av information, men det är inget vi behöver ta hänsyn till för tillfället.

I vår projektplan så skrev vi att projektgruppen ska göra något roligt tillsammans varje vecka. Denna vecka ska vi äta revbenspjäll, dricka öl och spamma ur oss slogans till Microdata. Den som kommer på den bästa slogan vinner biobiljetter, så vi får göra ett försök i alla fall. Så vill du vara med och ha chansen att vinna en biobiljett så hitta på en slogan och lämna den som kommentar. Microdata håller på med dokumentarkivering och ärendehantering.

Lycka till alla våra tre läsare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0