En välbehövlig uppdatering

Vi har haft fullt upp med en massa annat än att skriva på denna blogg senaste tiden, men nu tar jag en paus och skriver lite.

Vi siter för tillfället på Microdata och jobbar. Som vanligt så ändrar vi ständigt vår fokus på hur mjukvaran ska byggas. I grund och botten är det detsamma. Vi har dock fått lite mer info från Microdata samt större förståelse för detta komplexa system. De riktigt goda nyheterna är att vi förstått projektet lite fel. Vissa saker som vi trodde att appen ska kunna göra ska den inte kunna göra. Det har tagit ner stressnivån en aning. En annan trevlig detalj är att det är mycket trevligt här på Microdata, alla känns trevliga och företaget har en helt egen maskot i form av hunden Zacke som springer mellan alla kontoren i jakt på någon att leka med.

Vi har rent visuellt löst hur vi ska representera tabeller i appen och alla verkar nöjda med den lösningen. Dock är det inte helt trivialt att lösa vilket i praktiken betyder att vi måste revidera vår productbacklog igen. Men som vi nämnt flera gånger tidigare, är man inte familjär med språk och API:er så blir det mycket trial and error samt svårt att förutse hur lång tid något tar och hur man eventuellt kan lösa det. Vi har dock hittat sätt att göra det på, men det kommer säkerligen krävas ett flertal dagar att få det att fungera. Det som bekymrar lite nu är vad vi egentligen ska lämna in vid delinlämning. Vi har sprintmål som gäller just delinlämningen och de målen kanske vi får revidera. Vi får se. Handledningsmötet är ju på måndag så då kan vi nog få någon klarhet i det.

Johanna sitter för stunden och läser på sig om PHP så att hon kan bygga en enkel web service. Det är ett av våra sprintmål. Vi har kommit överens med Microdata hur datan egentligen ska skickas och de håller på att sätta ihop en XML-struktur med alla eventuella fall som kan hända i deras system. Sen ska vi anpassa vår web service efter den XML:n. Sen gäller det bara att parsa om deras XML-struktur till vår objektstruktur. Sen är tanken att det objektet ska skickas till Android för att generera gränssnittet.

Vi får se om vi vid inlämning egentligen har något vettigt att visa förutom modeller, beskrivande text samt högar av olika java och xml-filer med kod. I nuvarande form så går projektet givetvis kompilera men mycket av koden ligger i olika projekttester. Frågan är om vi ska försöka sätta ihop något för inlämning, men samtidigt så skulle det bli väldigt mycket arbete mer eller mindre i onödan (för projektet som helhet). Är nog bättre att lämna in gränssnittsskisser.

Nu är det dock dags att åka hem och laga lite mat.

ps. vi har 600mbit lina här på microdata... google har aldrig gått så snabbt!! ds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0